МЛ България е фирма специализирана в събирането, извозването и унищожаването на опасни отпадъци от болници, клиники и частни кабинети в цялата страна.
mlbulgaria@mail.bg

Опасни отпадъци от стоматологични кабинети

МЛ България събира, транспортира и унищожава опасните болнични отпадъци на над 110 стоматологични кабинета от цялата страна. Звъннете ни на +359 878 653 986.

1
Оферта

След като ни направите официално запитване, ще ви изготвим персонализирана оферта.

2
График

Веднага след сключване на договор, ви изготвяме график за извозване на събрания опасен отпадък.

3
Извозване

В деня преди извозването, осъщестяваме контакт за точното количество и вид на контейнерите.

4
Унищожаване

Събраният и транспортиран отпадък се обезврежда, подкрепен с необходимата документация.

Стоматологични отпадъци

Стоматологията е професия, посветена на оралното здраве, и използва различни материали и оборудване, за да постигне тази цел.

За съжаление, някои от материалите, които се използват в момента, са изключително тежки метали и биомедицински отпадъци, представляващи потенциални предизвикателства за околната среда. Зъболекарските практики генерират отпадъчен памук, пластмаса, латекс, стъкло и други материали, които могат да бъдат замърсени с телесни течности.

опасни отпадъци от стоматологични кабинети

Твърди отпадъци

Твърдите отпадъци включват всички остри предмети, които могат да са замърсени с биологичен материал или телесни течности като пипети, ръкавици, кърпи, и т.н.

Течни отпадъци

Течните отпадъци са друга категория биоопасни отпадъци които трябва да се третират внимателно, включващи най-често големи количества кръв или други телесни течности.

Остри отпадъци

Острите отпадъци включват всякакви остри материали, които могат да пробият или проникнат през кожата, като игли, спринцовки, скалпели или счупени стъкла.

Повечето зъболекари използват остри предмети, игли и спринцовки, генерирани от нормалното лечение на техните пациенти. Неправилното боравене с тези предмети, както и неправилното им изхвърляне, може да доведе до убождания с игли или разпространение на болести не само за тези, които използват тези материали, но и за всеки, който попадне случайно на тях, включително деца и чистачи.

Убождането с игла може да доведе до най-различни заболявания, между които ХИВ и хепатит. За да запазите остри предмети и други потенциално инфекциозни отпадъци от боклука и следователно да предотвратите разпространението на потенциални болести, е необходимо правилното обезвреждане и изхвърляне на опасните материали. МЛ България има над 15 години опит в унищожаването на опасни отпадъци от зъболекарски кабинети.

Често задавани въпроси

Въпроси и отговори относно унищожаването на опасни отпадъци от стоматологични кабинети.

Работите ли с други зъболекарски кабинети?

Да, МЛ България работи с над 100 лекарски кабинета из цялата страна. Нашият дългогодишен опит ни прави перфектния партньор за безопасното транспортиране и унищожаване на вашите отпадъци.

Какви контейнери ни трябват?

МЛ България ще се погрижи да осигури необходимите контейнери според вида и теглото на вашите отпадъци. Свържете се с нас на 0878 899 473 или mlbulgaria@mail.bg и ще ви изготвим оферта.

Какви са видовете опасни зъболекарски отпадъци?

Опасните отпадъци, генерирани от зъболекарски практики, включват игли, скалпели, марли, памук, и др. Опасни са също така всички отпадъци, съдържащи живак, сребро или олово.

Как третирате отпадъци от зъболекарски кабинети?

Ние обеззаразяваме и унищожаваме опасни болнични отпадъци чрез два основни метода – автоклавиране и микровълново третиране, в зависимост от естеството на предмета.