МЛ България е фирма специализирана в събирането, извозването и унищожаването на опасни отпадъци от болници, клиники и частни кабинети в цялата страна.
mlbulgaria@mail.bg

Опасни отпадъци от лекарски кабинети

МЛ България събира, транспортира и унищожава опасните болнични отпадъци на над 100 лекарски кабинета от цялата страна. Звъннете ни на +359 878 653 986.

1
Оферта

След като ни направите официално запитване, ще ви изготвим персонализирана оферта.

2
График

Веднага след сключване на договор, ви изготвяме график за извозване на събрания опасен отпадък.

3
Извозване

В деня преди извозването, осъщестяваме контакт за точното количество и вид на контейнерите.

4
Унищожаване

Събраният и транспортиран отпадък се обезврежда, подкрепен с необходимата документация.

Болнични отпадъци

Според проучване от 2018 г., само в Щатите се генерират над 5.9 милиона тона болнични отпадъци, от които 30% идват от болници и лекарски кабинети. Както болниците, така и единичните лекарски кабинети трябва да се координират с професионална и лицензирана компания, за да могат опасните болнични отпадъци да бъдат събрани и унищожени по най-безопасния начин.

Най-често срещаните медицински отпадъци включват микробиологични материали, остри предмети, както и лекарства с изтекъл срок на годност.

унищожаване на опасни отпадъци от лекарски кабинети

Твърди отпадъци

Твърдите отпадъци включват всички остри предмети, които могат да са замърсени с биологичен материал или телесни течности като пипети, ръкавици, кърпи, и т.н.

Течни отпадъци

Течните отпадъци са друга категория биоопасни отпадъци които трябва да се третират внимателно, включващи най-често големи количества кръв или други телесни течности.

Остри отпадъци

Острите отпадъци включват всякакви остри материали, които могат да пробият или проникнат през кожата, като игли, спринцовки, скалпели или счупени стъкла.

Всички болнични отпадъци от лекарски кабинети трябва да бъдат опаковани в подходящите контейнери и съхранявани до тяхното събиране в зона, до която няма достъп от други служители, пациенти или хора, които биха могли да се заразят от опасния материал. До тази зона трябва да има единствено достъп професионалната компания за събиране и унищожаване на отпадъци от лекарски кабинети, като МЛ България, фирма с над 15 години професионален опит и стотици клиенти в страната.


Остри предмети, лекарства, отпадъци от химиотерапия и патологични отпадъци трябва да бъдат разделени в техните специфични контейнери. За острите предмети се препоръчва да се поставят в специални контейнери, които не могат да бъдат пробити и предпазват служителите от нараняване и замърсяване.

От МЛ България ще се погрижим да ви предоставим необходимия вид и размер на контейнерите според вашите нужди.

Често задавани въпроси

Въпроси и отговори относно унищожаването на опасни болнични отпадъци от лекарски кабинети.

Работите ли с други лекарски кабинети?

Да, МЛ България работи с над 100 лекарски кабинета из цялата страна. Нашият дългогодишен опит ни прави перфектния партньор за безопасното транспортиране и унищожаване на вашите отпадъци.

Какви контейнери ни трябват?

МЛ България ще се погрижи да осигури необходимите контейнери според вида и теглото на вашите отпадъци. Свържете се с нас на 0878 899 473 или mlbulgaria@mail.bg и ще ви изготвим оферта.

Какви са видовете опасни болнични отпадъци?

В медицината има най-различни видове отпадъци, сред които инфекциозни, фармацевтични, радиоактивни, патологични, изолационни или кръвни продукти.

Как унищожавате отпадъци от лекарски кабинети?

Ние обеззаразяваме и унищожаваме опасни болнични отпадъци чрез два основни метода – автоклавиране и микровълново третиране, в зависимост от естеството на предмета.