МЛ България е фирма специализирана в събирането, извозването и унищожаването на опасни отпадъци от болници, клиники и частни кабинети в цялата страна.
mlbulgaria@mail.bg

Опасни отпадъци от ветеринарни кабинети

МЛ България се грижи за събирането, извозването и унищожаването на опасни болнични отпадъци на множество ветеринарни заведения и кабинети от цялата страна. Звъннете ни на +359 878 653 986.

1
Оферта

След като ни направите официално запитване, ще ви изготвим персонализирана оферта.

2
График

Веднага след сключване на договор, ви изготвяме график за извозване на събрания опасен отпадък.

3
Извозване

В деня преди извозването, осъщестяваме контакт за точното количество и вид на контейнерите.

4
Унищожаване

Събраният и транспортиран отпадък се обезврежда, подкрепен с необходимата документация.

Ветеринарни отпадъци

Както и при всички други медицински практики, отпадъците, генерирани от ветеринарни заведения и клиники се делят на два вида - опасни и неопасни.

Докато неопасните отпадъци могат да се изхвърлят като обикновен боклук, опасните трябва да бъдат разделени, класифицирани, описани, опаковани и разбира се - унищожени, в съотвествие с регулаторните изисквания. Това е от изключителна важност както за опазването на хората и животните, така и на околната среда. Опасните отпадъци са тези, които са цитотоксични, цитостатични или инфекциозни клинични отпадъци, както и замърсени предмети.

унищожаване на опасни отпадъци от ветеринарни кабинети

Цитотоксични отпадъци

Цитотоксичните или цитостатичните отпадъци са тези лекарствени продукти, които могат да бъдат токсични или канцерогенни, например ръкавици и маски, тампони, постелки за животни и други.

Остри предмети

Замърсените остри предмети често имат висок риск на опасност, защото могат да бъдат замърсени с вещества, които представляват риск за здравето на хорат, затова е важно да се изхвърлят правилно.

Инфекциозни отпадъци

Инфекциозните клинични отпадъци са рискови и се характеризират с това, че съдържат жизнеспособни микроорганизми или други токсини, които могат да причиняват болести на хората.

Ветеринарните клиники и кабинети трябва внимателно да разделят опасните отпадъци от неопасните, за да бъдат обезвредени и унищожени от специализирана фирма като МЛ България. За да разберете дали даден вид отпадък е отпасен, е важно да се запитате дали той произлиза или е бил в досег с животно, което има бактериална болест. Също така е изключително важно да се оценят и други потенциални рискове на инфекция.

Често задавани въпроси

Въпроси и отговори относно унищожаването на опасни отпадъци от ветеринарни кабинети.

Работите ли с други ветеринарни кабинети?

Да, МЛ България събира и обезврежда отпадъците на множество ветеринарни заведения и кабинети в страната. Нашият дългогодишен опит ни прави перфектния партньор за вашите нужди.

Какви контейнери ни трябват?

МЛ България ще се погрижи да осигури необходимите контейнери според вида и теглото на вашите отпадъци. Свържете се с нас на 0878 899 473 или mlbulgaria@mail.bg и ще ви изготвим оферта.

Как да разбера дали даден отпадък е опасен?

Ако не сте сигурни дали определени ветеринарни отпадъци се считат за опасни, свържете се с нас и ние ще ви дадем допълнителна информация, която да ви помогне да вземете решение.

Как третирате отпадъци от ветеринарни кабинети?

МЛ България извозва, обеззаразява и унищожава отпадъци от ветеринарни кабинети чрез два основни метода – автоклавиране и микровълново третиране, в зависимост от естеството на предмета.